Min politik


DIT LIV - DINE VALG


Jeg har et liberalt menneskesyn

Jeg tror på mennesket - tror, at den enkelte kan tage ansvar for sit eget liv.

Jeg tror på mangfoldighed og forskellighed - at vi skal dyrke orginalitet, kreativitet og personlighed

At vi skal gøre det, vi har talent for - uanset om det er at lave penge, passe gamle, bygge huse eller synge opera!

Jeg er vild modstander af ensretning - at én adfærd skulle være bedre end en anden - at én bestemt religion er den rigtige - at stat, region, kommune kan dikterer, hvad der er bedst for mig.

Det er dit liv - og derfor dig, der skal vælge, hvordan dit liv skal leves


JEG PASSER PÅ PENGEKASSEN
Borgeren skal i centrum – og jeg vil gøre op med pengespild i det offentlige og de rigide og ufleksible opdelinger af afdelinger, forvaltninger og kontorer med hver sit budget, der gør det svært for den enkelte borger at få den hjælp, som borgeren er berettiget til.

JEG TROR PÅ MANGFOLDIGHED
Jeg vil kæmpe mod diskriminering af bestemte befolkningsgrupper. LGBT+ skal derfor på dagsordenen. Statistikken viser, at 64 % af LGBT+ eleverne i skolerne har selvmordstanker, 53 % har udført selvskade og 40 % har en spiseforstyrrelse. De høje tal kan ikke tolereres. Ingen skal ende som psykiatriske patienter pga. deres seksualitet.

SUNDHEDEN OG DET PRIVATE INITIATIV SKAL STYRKES
Sundhedsvæsnet er tungt og dyrt. Det offentlige har nærmest monopol på sundhedsområdet. Det skal ændres. Jeg vil arbejde på, at vi får et velfungerende sundhedsvæsen, der er smartere og billigere. Private aktører skal i langt højere grad på banen. Det gælder både indenfor det somatiske som det psykiatriske område.

LANDBRUGET SKAL RESPEKTERES
Mine naboer dyrker jorden, har husdyrhold og har haft mink. De bliver respektløst ofte skældt ud for: at producere for meget CO2, at bruge for meget kunstgødning og at ødelægge naturen. De skal respekteres for det kæmpe arbejde, som de dagligt udfører. Vi skal passe på klimaet, men vi skal også bevare et rentabelt landbrugserhverv i Danmark. Mange frygter med rette, at minksagen kun er begyndelsen på en massiv nedlukning af landbrugsfagene. Jeg vil kæmpe for, at det ikke bliver en realitet.